dimecres, 29 de maig del 2013

EXCURSIÓ A LES RUÏNES D'EMPÚRIES. 3R

Dilluns vam anar a les ruïnes d'Empúries per veure in situ trets de les civilitzacions grega i romana que hem estudiat a alternatius. Els grecs van arribar per mar a Empúries ja que eren uns grans navegants i van fundar una ciutat arran de costa. Es van instal·lar a la zona i anys més tard van arribar els romans, grans comerciants, que van fundar la seva ciutat a tocar de la grega. Ambdues civilitzacions van conviure a la zona juntament amb els ibers que ja hi habitaven abans que tots ells. De tota aquesta època se'n conserven moltes restes que els arqueòlegs han anat trobat i segueixen trobant. La Julia, una rica patrícia romana, ens mostra i explica com era la vida a la seva ciutat, com eren els carrers, les cases, els ciutadans, el comerç, les persones...
D'aquesta època se'n conserven trossos de mosaics esplèndids, molt elaborats, plens de minúscules tessel·les que hem intentat reproduir en un taller. Alguns hem fet dofins, altres flors i altres onades, tots aquests elements els hem vist en un dels mosaics que s'han trobat en una casa romana d'una rica família, una família de patricis.
Al migdia, després de la visita i el taller a les ruïnes hem anat al passeig de St. Martí a dinar i a jugar un xic a la platja. S'hi estava la mar de bé!
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada